Versterk je enkel

Ongeveer een kwart van alle sportletsels zijn aan de enkel. Uit een door ZonMw gefinancierd onderzoek blijkt dat een enkelbrace een goed hulpmiddel is om herhaalde enkelverstuikingen te voorkomen.

De vernieuwde gratis app ‘Versterk je Enkel’ helpt sporters met het kiezen van een juiste brace en biedt oefeningen om sneller van een enkelblessure te herstellen en een volgende kwetsuur te voorkomen. Meer informatie over het project.

Onderzoek naar effectiviteit Binnen het onderzoeksprogramma Sport, pijler Vitaal, loopt momenteel een onderzoek naar de effectiviteit van de implementatie van Versterk je Enkel’ App’. In dit project wordt uitgezocht of de App met balanstraining leidt tot een betere therapietrouw in vergelijking met de gebruikelijke therapieën. Ook kijkt de studie op lange termijn naar lagere letselincidentie en kosten. De resultaten hiervan worden in 2016 verwacht. Meer informatie over het project.

Comments are closed.