Publieksevenement ‘Van Voetbalvrouwen tot Vrouwenvoetbal’

Op 7 juni 2014 is het 2e publieksevenement van het onderzoeksproject ‘Van Voetbalvrouwen tot Vrouwenvoetbal’, uitgevoerd door onderzoekers van de Universiteit Leiden en de Universiteit Utrecht in samenwerking met de Johan Cruyff Foundation en Triple Double.

Het publieksevenement zal plaatsvinden op zaterdag 7 Juni van 11:00 tot 13:00, bij Regardz in het Olympisch Stadion te Amsterdam. Het evenement valt samen met het NK Cruyff Courts 6 vs 6 dat meisjes en jongens uit heel Nederland samenbrengt en ons de unieke mogelijkheid biedt niet alleen te praten over, maar ook te zien welke ontwikkelingen zich afspelen op het gebied van meidenvoetbal in Nederland.

Het evenement zal in het teken staan van een aantal belangrijke maatschappelijke vragen die centraal staan in het onderzoek: Wie zijn eigenlijk de meiden die voetballen? Waar doen ze dat? Door wie worden ze ondersteund ofwel gehinderd om te voetballen? De Cruyff Foundation en andere sportorganisaties bieden jongens en meisjes kansen om te voetballen, maar doen jongens en meisjes dat in gelijke mate en waarom wel of niet? Tijdens onze bijeenkomst bespreken we graag met u een aantal van deze vragen uitgebreider onder het genot van een hapje en een drankje Uw ervaring met straatvoetbal en meidensport is van groot belang en we hopen daarom dat u aanwezig zult zijn!

Comments are closed.