Sportonderzoekers bij elkaar op programmadag

Woensdag 26 maart kwamen meer dan 120 onderzoekers, bedrijven en partners bij elkaar voor de jaarlijkse programmadag van het Onderzoeksprogramma Sport. Om 10:15 uur heette dagvoorzitter Cathy van Beek de genodigden welkom in hotel- en congrescentrum Papendal. Daarna vertelde hoogleraar sportgeneeskunde van UMC Utrecht meer over zijn samenwerking met de KNVB, voetballers en clubs  in zij n onderzoek naar blessures. Vervolgens ging de groep in drieën uiteen om het laatste nieuws binnen de pijlers Presteren, Meedoen en Vitaal te delen.

Na de lunch werden er workshops georganiseerd over samenwerking, valorisatie en publiciteit. Als afsluiter ging oud- volleyballer en mede-voorzitter van de stuurgroep van het Onderzoeksprogramma Bas van de Goor met oud- judoka Ruben Houkes in gesprek over de rol van wetenschap in hun sportcarrière en bij hun huidige werkzaamheden. In eerste instantie leek deze rol niet zo groot, maar al pratende bleek dat de wetenschap al veel heeft bijgedragen, maar zeker in de toekomst nog veel meer kan betekenen voor top- en breedtesporters.

Bekijk de foto’s van de dag: Impressie 26 mrt

Comments are closed.