Subsidieoproep Nationale Sportinnovator Prijs 2018: ‘Mind Your Fitness’

Sportinnovatorprijs

Er kunnen weer innovatieve ideeën in de sport worden ingediend bij ZonMw. De beste innovaties die topsporters beter laten omgaan met mentale aspecten als stress en teleurstelling, het behoud van concentratie en het omgaan met blessures, ontvangen de Nationale Sportinnovator Prijs 2018. Net als innovaties die ervoor zorgen dat mensen bewust en onbewust verleid worden tot meer bewegen en die hun motivatie en zelfvertrouwen vergroten. De deadline om in te dienen is 4 oktober 2018.

‘Mind Your Fitness’

De Nationale Sportinnovator Prijs 2018 heeft als thema ‘Mind Your Fitness’. Inzicht in de relatie tussen mentale aspecten en sportprestaties is nodig om topsporters optimaal te ondersteunen en om mensen voldoende en met plezier (blijvend) te laten bewegen. Een innovatie komt in aanmerking voor de Nationale Sportinnovator Prijs 2018 wanneer deze tegemoet komt aan een duidelijk gedefinieerde vraag of behoefte uit het veld op bovenstaand thema. Het gaat om de ontwikkeling van innovaties die economische of maatschappelijke meerwaarde hebben voor bijvoorbeeld gezondheid, zorg, vitaliteit, welzijn, leefbaarheid, arbeid of onderwijs.

Voor de Nationale Sportinnovator Prijs 2018 is in totaal € 250.000 beschikbaar. Per innovatie wordt maximaal € 50.000 toegekend. Cofinanciering is verplicht. Het samenwerkingsverband dient ten minste 25% aan het totale projectbudget bij te dragen (financieel of in menskracht). Deze bedragen worden ter beschikking gesteld om de innovatie verder uit te werken tot een werkend en getest prototype, proces of werkwijze, of om deze op te schalen.

Wilt u een voorstel indienen of meer informatie? Ga naar de subsidieoproep: Nationale Sportinnovator Prijs 2018 – Mind Your Fitness.

Sportinnovator

Het doel van Sportinnovator is het rendement van kennis en innovatie in de sport te vergroten, niet alleen voor de sport maar ook voor de wetenschap, economie en maatschappij. Zo wordt een bijdrage geleverd aan meer en betere prestaties in de topsport, een hogere sportdeelname en een actieve leefstijl. Om innovaties in de sport te stimuleren organiseert ZonMw, in opdracht van het Topteam Sport, jaarlijks de Nationale Sportinnovator Prijs.

Meer informatie

Comments are closed.