SMART MOVES! organiseert kenniscafé Sport Live! ‘Bewegen en leren’

Op 10 oktober van 16.00 tot 19.00 uur organiseert SMART MOVES! het interactief Kenniscafé Sprot Live!

Hoe verhouden bewegen en leren zich tot elkaar? Wat is de wetenschappelijke stand van zaken op dit vlak? Wat gebeurt er inmiddels in het onderwijs? Wie zijn de voorlopers en wat zijn hun geheimen? Waar lopen zij tegen aan? Komen beleidsmakers in po, vo en mbo al in beweging?
Deze en andere vragen komen aan bod tijdens het Kenniscafé Sport Live! ‘Bewegen en leren’ bij het Stanislascollege in Rijswijk.

Discussie
De volgende drie discussieblokken staan centraal tijdens het kenniscafé en worden ingeleid door één of twee experts:

  1. Stanislascollege brengt leren in beweging (Mike Peters en Trees de Vos)
  2. Beweegtussendoortjes in de klas (Merlijn Snijders, Lekker Fit Rotterdam)
  3. De impact van de Daily Mile (Marieke Faber, JOGG)

Een wetenschappelijk panel voorziet de discussie van deskundig commentaar. In het panel zitten Vera van den Berg (VUmc), Marck de Greeff (Rijksuniversiteit Groningen), Dorine Collard (Mulierinstituut) en Bob Ramakers (OU Heerlen).

Kenniscafé Sport Live!, een beproefd concept van Kenniscentrum Sport, wordt vanuit het project SMART MOVES! georganiseerd, in nauwe samenwerking met VUmc ingezet om meer te weten te komen over bewegen en leren. Na een eerste editie in Limburg (OU Heerlen, 12 mei), zoeken we nu het westen van het land op, met extra focus op het voortgezet onderwijs. Deze keer onder leiding van presentator Jaap de Graaf en met muzikale begeleiding van huisband ‘Café du Sport gaan deelnemers vanuit wetenschap, beleid en praktijk met elkaar het gesprek aan. Story-teller Rim Voorhaar sluit het kenniscafé af met een gesproken column.

Alle deelnemers aan dit kenniscafé worden uitgenodigd met de Catchbox actief mee te discussiëren, kennis op te doen, ervaringen te delen en nieuwe inspiratie te krijgen op het gebied van bewegen en leren.

Nu alvast wat lezen over ‘bewegen en leren’? Lees het drieluik van Peter-Jan Mol en Jacqueline Kronenburg via Allesoversport: 1, 2 en 3.

Voor wie ?
Leerkrachten, directies en bestuurders van basis- en middelbare scholen, beleidsmedewerkers onderwijs, sport en gezondheid, onderzoekers op het gebied van bewegen en cognitie en aanbieders van interventies op dit gebied.

Wat?
Kenniscafé Sport Live! ‘Bewegen en Leren’, met muzikale begeleiding door huisband Café du Sport

Wanneer?
dinsdag 10 oktober, 16.00 tot 19.00 uur. inloop vanaf 15.30 uur

Waar?
Stanislascollege, P.C. Boutenslaan 203, 2283 EZ Rijswijk
Routebeschrijving

Met medewerking van
Kenniscentrum Sport, SMART MOVES!, VUmc en Stanislascollege Rijswijk

Kosten
25 euro (incl.hapje en drankje)

Contact
kenniscafe@kcsport.nl

Schrijf je in via dit aanmeldformulier (uiterlijk tot 3 oktober)

Kenniscafé Sport Live! In deze opvallende informele talkshows van Kenniscentrum Sport staat de verbinding centraal: verbinding tussen landelijk en lokaal, verbinding tussen wetenschap, beleid en praktijk, verbinding tussen het ‘kleine’ verhaal en het ‘grote’ beleid. En ook: humor en ernst, meer kennis en meer kennissen, samengesmeed met een band en bitterballen…

Kijk hier voor een video-impressie van een vorige editie van Kenniscafé Sport Live! Bewegen & Leren.

Comments are closed.