Pitcher Van den Hurk aan de draadjes voor de wetenschap

Pitcher Van den Hurk

Hoe kan je zo hard mogelijk een bal gooien, zonder geblesseerd te raken? Het is een vraag die honkbal-international Rick van den Hurk graag beantwoord ziet. De pitcher is daarvoor de samenwerking aangegaan met de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Bewegingswetenschapper Erik van der Graaff legt uit: “Samen met de Technische Universiteit in Delft doen we nu al vier jaar onderzoek om erachter te komen hoe de beweging van een pitcher er tot in het kleinste detail uitziet.” Om tot resultaten te komen wordt Van den Hurk van top tot teen aan de draadjes gehangen. “In Amerika zijn ze hier ook al heel ver in, want het kan echt bijdragen aan de prestaties van de spelers. Het is een belangrijk onderdeel van het honkbal aan het worden.”

Bekijk het fimpje van de NOS

Voor meer informatie zie ook www.pitchscience.nl

Comments are closed.