Eerste test smartview applicatie

Roeiers testen

Afgelopen week is er binnen het project “Optimalisatie van voortstuwing door en over water” en het daaruit voortgekomen STW Demonstrator project  “SmartView Platform” van Mathijs Hofmijster een eerste test gedaan met een smartview applicatie en Recon Jet op het water in een roeiboot.

Tijdens het roeien kregen de roeiers via telefoon en bril real-time feedback over roei-specifieke parameters zoals de hoek van de riem, het geleverde vermogen door de roeier, snelheid van de boot en slagfrequentie. Deze test laat zien dat de onderzoekers in staat zijn om een enorme bundel data van sportspecifieke sensoren om te zetten in begrijpbare parameters en terug te koppelen via de SmartView applicatie. Een voordeel van deze applicatie is dat sporters zelf hun feedbackscherm kunnen inrichten.  Daarnaast is het mogelijk is om feedback te krijgen over kwaliteit van de uitvoering van een sportspecifieke taak zodat een sporter meer gericht kan trainen en tot betere prestaties kan komen.”

De onderzoekers streven er naar om roeiers in het onderzoek te laten trainen met een telefoon en/of een bril in de boot. Daarnaast is Josy Verdonkschot (bondscoach van de vrouwen) betrokken bij de ontwikkeling van de app en wil hij graag gebruik gaan maken van de applicatie.

Comments are closed.