Programma Sportblessurepreventie 3 september van start

Het doel van het programma is het verlagen van het aantal nieuwe sportblessures, het verminderen van de (sport)uitval ten gevolg van blessures en het vergroten van het positieve saldo tussen baten en kosten van sport en bewegen.

Waarom dit programma?
In Nederland wordt volop en steeds meer gesport. Blessurevrij zijn is een voorwaarde om optimaal te kunnen genieten van sport en topprestaties te leveren. In de afgelopen jaren is het aantal blessures echter harder gestegen dan de beweegdeelname. Het percentage sporters dat geblesseerd is geraakt is gestegen van 29% in 2007 tot 38% in 2014. Het ministerie van VWS heeft ZonMw de opdracht gegeven om met dit meerjarige programma het aantal nieuwe sportblessures te verlagen.

Eerste ronde: ontwikkelen en implementeren
In deze eerste subsidieronde ligt de nadruk op projecten die blessurepreventie interventies zowel ontwikkelen als implementeren. De projecten werken toe naar erkenning op het Kennisportaal van het NISB en Centrum Gezond Leven. Al binnen de projectlooptijd worden aantoonbare resultaten van de interventie bereikt op het gebied van incidentievermindering van sportblessures en wordt de interventie geïmplementeerd.

Meer informatie

 

Comments are closed.