Hoe Sport werkt, en vooral ook waarom

De onderzoeken uit het onderzoeksprogramma Sport draaien ruim een jaar en de eerste resultaten komen nu binnen.  Vragen als ‘Hoe kunnen topsporters nog beter worden?’ en ‘Wat kan sport betekenen in de jeugdzorg en langdurige patiëntenzorg?’ worden onderzocht. Mede-voorzitter van het programma Bas van der Goor zegt; ‘Het leuke van dit programma is dat het kruisbestuiving mogelijk maakt tussen heel verschillende onderzoeksdisciplines.’

Lees het interview met Bas van der Goor in Hypothese 1, april 2015.

1 Comment

  • Beantwoorden november 11, 2016

    Hosting

    Bas van de Goor, oud-volleybalinternational, is mede-voorzitter van dit programma. Ook leidt hij een stichting die mensen bewust wil maken van het belang van sport en bewegen, vooral bij chronische ziekten zoals diabetes. ‘Het leuke van dit programma’, zegt Van de Goor, ‘is dat het kruisbestuiving mogelijk maakt tussen heel verschillende onderzoeksdisciplines.’

Leave a Reply